Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patates Püre
#1
Yeni-3 
Malzeme


750 gr patates

50 gr tereyağı

1/2 ile 1 bardak arası süt

Tuz

Çok yaygın şekilde et ve tavuk yemeklerinde kullanılan bir garnidir.

Yapılışı



Patatesleri soyarak 6 veya 8 parçaya bölüp, nişastasının gitmesi için
sudan geçirin. İçine 1 tatlı kaşığı bolca suda, yumuşayıncaya kadar
haşlayın.

Suyu süzerek atıp, haşlanmış ve yumuşamış patatesleri genişçe bir
kap içine alarak çatalla veya özel ezme aleti ile ezin. Bu arada içine
yeterince süt ilave edin. (Patatesin cinsine göre kabul edeceği süt
miktarı değişebilir)Patatesler ılık olduğu için ezerken içine tereyağını
da koyarak beraberce ezin.

(Patates püresi kaşıkta muntazam şekilde durmalı kenarlardan akacak
kadar yumuşak olmamalıdır. Kıvamı konacak süt ve tereyağı ile ayarlanır.
Patatesleri ezmek için hiç bir zaman robot veya blender kullanmayın.

Püre bütün özelliğini kaybederek macunsu bir hal alabilir. Izgara veya
salçalı et, tavuk yanına garnitür olarak verilebilir.)

Pürenin diğer bir şekli. Bir ora boy soğanı yemeklik doğrayarak,
margarinde kavurun. Kavurmaya soğanlar yanıp hafif kahverengi olana
kadar devam edin. Yarı yanık soğanı püreye katarak, farklı bir lezzet
elde edin.

Afiyet Olsun.!





Signing of RasitTunca Original
By Kar©glan

Başağaçlı Raşit Tunca
Alıntı


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi