Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beşamel Soslu Bezelye
#1
Yeni-3 

Malzeme

300 gr dondurulmuş veya taze bezelye

30 gr margarin

3 çorba kaşığı un

1 bardak süt

½ demet dereotu

Tuz, karabiber

Yapılışı

Eğer dondurulmuş bezelye kullanacak ise buzunun çözülmesi için
10 dakika kadar su dolu bir kap içinde bekletelim ve sonra 10
dakika kadar haşlayalım.

Taze bezelye ise 20 dakika haşlanır. Mühim olan bezelyelerin
yenecek kıvamda yumuşamasıdır. Margarin, un, süt ile Beşamel
sos hazırlanır. Koyu bir boza kıvamında olmalıdır. İçine tuz, bolca
karabiber ve ince kıyılmış dereotu karıştırılır. Bu karışıma bezelyeler
katılır. Çok kullanılan bir GARNİ elde edilir.

Bu garni sosu olmayan et ve tavuk yemeklerine çok yakışır. Soslu
yemeklerde sos tabakta beşamel ile karışacağından pek tavsiye
edilmez.
Afiyet Olsun!!





Signing of RasitTunca Original
By Kar©glan

Başağaçlı Raşit Tunca
Alıntı


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi